Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ بیستمین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی «پژوهشنامه عرفان» ویژه بهار و تابستان 98 به صاحب‌امتیازی انجمن علمی عرفان اسلامی ایران و مدیرمسئولی فاطمه طباطبایی منتشر شد.

عناوین مقالات این شماره بدین قرار است: «بلاجویی در ادبیات عرفانی و بازتاب شخصیت امام حسین(ع) به عنوان بزرگ‌ترین بلاجو»، «مولانا از منظر معرفت‌شناسی»، «تطابق معرفت‌شناسی میبدی در کشف‌الاسرار با آرای پدیدارشناسی»، «روایت‌شناسی حدیث «إن الله خلق آدم علی صورته» و چگونگی بازتاب آن در متون منثور سنت اول عرفانی»، «مرگ اختیاری و تفاوت آن در نگرش عرفانی مولانا و اندیشه فلسفی افلاطون»، «رابطه ولایت فقیه با ولایت عرفانی از دیدگاه امام خمینی»، «جلو‌ه های سوررئالیسم در میراث عرفانی بایزید بسطامی و ابوالحسن خرقانی»، «قلمرو عقل در عقلی‌سازی مکاشفات عرفانی»، «بررسی یقظه و انتباه در متون منثور عرفانی (تا قرن هفتم)و کاربردهای آن در روان‌شناسی»، «بررسی شیوه تکوین گفتمان تصو‌ف اسلامی براساس رویکرد لاکلاو و موفه»، «نظریه وحدت وجود از منظر منطق و تفکر فازی»، «بررسی و تحلیل تطبیقی تمثیل‌های «وحدت وجود» در اندیشه ابن عربی و بیدل دهلوی «سمع و نطق خود تماشای دویی است»».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازتاب شخصیت امام حسین(ع) به عنوان بزرگ‌ترین بلاجو

در چکیده مقاله «بلاجویی در ادبیات عرفانی و بازتاب شخصیت امام حسین(ع) به عنوان بزرگ‌ترین بلاجو» می‌خوانیم: «بلاجویی و بلا‌دوستی یکی از مهم‌ترین درون‌مایه‌هایی است که بیشتر عارفان بزرگ ایران اسلامی در سلوک خویش، به آن تاکید فراوان داشته‌اند و مقرب‌ترین عارفان، همواره بلاکش‌ترین آن‌ها در راه محبوب به شمار می‌آمدند و این اندیشه در آثار عرفانی ادبیات ما، بازتاب فراوانی داشته است. از نظر آنان بزرگ‌ترین بلاجو برابر است با بزرگ‌ترین عاشق. نکته قابل توجهی که در این مقاله به آن اشاره می‌شود، این است که بیشتر این عارفان بزرگ، از امام حسین(ع) به عنوان بزرگ‌ترین بلاجو و مرد میدان بلا یاد کرده‌اند، اما نتایج این تحقیق که به شیوه تحلیلی- توصیفی انجام شده است نشان می‌دهد که با وجود این مقام شامخ امام(ع) در نزد آنان، شخصیت، احوال و اقوال حضرت در آثار آنان بازتاب گسترده‌ای نداشته است. جو نامساعد سیاسی و خفقان حاکم بر جامعه و ترویج مسلک‌های جبری همچون اشاعره، کرامیه و مرجئه توسط حکام مستبد، همچنین مبارزه با اندیشه‌های مخالف، به ویژه شیعی را می‌توان از مهم‌ترین موانع انعکاس سیمای حضرت حسین(ع) در ادبیات عرفانی پس از اسلام به حساب آورد.»

رابطه ولایت فقیه با ولایت عرفانی

در چکیده مقاله «رابطه ولایت فقیه با ولایت عرفانی از دیدگاه امام خمینی» آَمده است: «در این مقاله سعی شده ارتباط بین اندیشه‌های فقهی و عرفانی امام خمینی درباره نظریه ولایت فقیه مورد کنکاش قرار گرفته و با نقد و بررسی نظرات مختلف ازقبیل تباین کلی، اتحاد کامل، استلزام منطقی و هماهنگی ظاهر و باطن به بیان اعتقاد امام خمینی پرداخته شود. به اعتقاد ایشان اسلام نیز همانند دیگر شرایع آسمانی دارای ظاهر و باطنی می‌باشد و دستورات شرع مقدس ریشه در عالم حقیقت دارند و دست‌یابی کامل به باطن حقایق اسلام فقط با وجود انسان کامل امکان‌پذیر است. حال ولایت فقیه که از امور اعتباری قلمداد می‌شود، گسسته از حقیقت نیست و همچنان که در عالم حقیقت انسان کاملی که فانی در ذات مقام الوهیت قرار گرفته دارای مقام ولایت می‌باشد، در عالم اعتبار نیز کسی باید دارای مقام ولایت باشد که هم سنخ با انسان کامل باشد، یا به عبارتی مظهری از انسان کامل باشد.»

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا فصلنامه ولایت فقیه عرفان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۸۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواداری که بازیکنان از او درخواست سلفی دارند!

به گزارش “ورزش سه”، نامش عرفان‌‌ است؛ هوادار وفادار شمس‌آذر که هر هفته برای حمایت از سبزپوشان و تماشای مسابقات این تیم به استادیوم می‌آید و البته با استقبال بازیکنان روبه‌رو می‌شود. خودش فوتبال بازی می‌کند و کاپیتان تیم سندروم دان قزوین است؛ هوادار پر و پا قرص شمس‌آذر که آرزوی بازی در این تیم را دارد اما اجباراً به گرفتن سلفی با بازیکنان بسنده می‌کند.

امشب هواداران شمس‌آذر به دلیل محرومیت انضباطی از حمایت تیم‌شان محروم بودند اما عرفان باز هم خودش را به استادیوم سردار آزادگان رساند و با استقبال این تیم، به‌عنوان مهمان ویژه نظاره‌گر پیروزی دراماتیک تیم محبوبش بود.

عرفان به رسم همیشه بعد از بازی با استقبال بازیکنان به رختکن وارد شد؛ امیرمحمد نسایی، شماره هفت خوش‌تکنیک شمس‌آذر از عرفان درخواست سلفی کرد و صادق آلبوصبیح، دیگر ستاره قزوینی‌ها هم برای گرفتن این سلفی کنار آن‌ها ایستاد. این عکس، نه به درخواست عرفان، بلکه با اشتیاق بازیکنان شمس‌آذر ثبت شده است. «عرفان را دوست داریم، وقتی او از ما تقاضای عکس ندارد، خودمان دوست داریم کنار او باشیم و با گرفتن عکس، شادی‌مان را با او تقسیم کنیم»

دیگر خبرها

  • ماه مو ؛ عرفان طهماسبی
  • هواداری که بازیکنان از او درخواست سلفی دارند!
  • روایت تسنیم از نشست خبری امام‌جمعه خرم‌آباد+فیلم
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در استیج اینوتکس بررسی می شود
  • بازتاب قهرمانی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان
  • قدردانی نماینده ولی فقیه از کارگران استان قزوین+ تصاویر
  • قدردانی نماینده ولی فقیه از کارگران استان قزوین
  • نشست نماینده ولی فقیه در کردستان با تشکل های کارگری و کارفرمایی