Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه علمیه گفت: روز قیامت از نعمت محبت امام حسین(ع) سوال خواهند کرد. بنابراین روضه امام حسین(ع) را ترک نکنید، در روضه‌های امام حسین(ع) خداوند بالاترین تجربه عرفانی را در ابتدای راه می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» امروز (سه شنبه، ۷ آبان ماه) به مناسبت دهه آخر ماه صفر در حسینیه آیت‌الله حق‌شناس به سخنرانی پرداخت و درباره اهمیت ذکر گفت: درباره اعمال نیک و بد روز قیامت خداوند از انسان طوری سوال می‌کند که نمی‌تواند جواب سربالا بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این استاد حوزه علمیه افزود: یکی از سوالات محوری خداوند بحث ذکر است مبنی بر اینکه اگر هیچ عمل نیکی نمی‌توانستید انجام دهید آیا ذهن خود را هم نمی‌توانستید به من معطوف کنید. شاید تصور خداوند سخت باشد آیا نمی‌توانستید اد اولیاء من هم باشید.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم مبنی بر اینکه نعمات الهی را را یاد بیاورید، اظهار کرد: بر اساس روایات رسیده بزرگترین نعمتی که خداوند به خلق خود داده ولایت اهل‌بیت(ع) است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه روضه اهل‌بیت(ع) ذکر، تفکر و توسل را هم در بر می‌گیرد، اظهار کرد: هر چه ذکر خالصانه‌تر باشد زیباتر است.

 

وی افزود: عمیق‌ترین ذکراز نظر روحی وقتی است که انسان مسائل، حاجات و خود را فراموش کند و تنها در روضه امام حسین(ع) این حالت رخ می‌دهد که انسان از خود بی‌خود می‌شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان بیان کرد: در مجلس روضه اهل‌بیت(ع) بدون ریاضت ذکر اولیاء خداوند را دارید که ثواب آن از بسیاری از ذکرها بیشتر است.

 

استاد حوزه و دانشگاه گفت: آن بخش از ذکر اولیاء خدا مهمتر است که به مصایب آنها پرداخته شود زیرا انسان را برای قیام به حق  و مقدمه سازی برای ظهور بهتر آماده می‌کند.

 

وی با بیان اینکه خداوند به سادگی راضی نشده که ولی او در قتلگاه کشته شود این کشته شدن بسیار اهمیت و ارزش داشته است، ابراز کرد: هنگام کشته شدن امام حسین(ع) ملائک و فرشتگان به هم ریخته بودند خداوند چهره مهدی فاطمه(ع) را نشان داد که انتقام خون او را می‌گیرد که آنها آرام شدند. درون خود را بررسی کنیم آیا در روضه امام حسین(ع) ما هم بی‌تاب حضرت حجت(عج) می‌شویم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه در روضه امام حسین(ع) همان ابتدای کار خداوند تجربه عرفانی می‌دهد، گفت: عرفا خود را در محضر عظمت و بزرگی خدا فراموش می‌کنند و فقط به تسبیح مشغول می‌شوند.

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: در روضه‌های امام حسین(ع) خداوند بالاترین تجربه عرفانی را در ابتدای راه می‌دهد، حضرت زهرا(س) روضه حمزه سیدالشهدا(ع) را ترک نکردند؛ روز قیامت ذکر را جلوی ما می‌گذارند که آیا ذکر اولیاء ما را نمی‌توانستید داشته باشید.

 

وی با بیان اینکه ذهنیت برخی نسبت به مجلس روضه همچون پارک رفتن یا صله رحم کردن اشتباه است، تاکید کرد: جهنم و بهشتی که در دین مطرح می‌شود به میزان ذکر الهی اصالت ندارد، خداوند می‌خواهد ما را با ذکر رشد و صفا دهد و به انسانیت واقعی برساند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه اگر خداوند بخواهد ما را به خود مقرب کند به اجبار نیست بلکه بر مبنای عشق است، ابراز کرد: در تقرب به خدا اصل بر این است که شخص خود بیاید و اجباری نباشد، مجلس روضه اجباری ندارد هرکس خود را دوست داشته باشد در آن شرکت می‌کند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: شب عاشورا امام حسین(ع) اصحاب خود را مجبور نکردند که بمانند، امروز درباره روضه هم اینگونه هستند بنابراین شما همچون اصحاب ایشان جلسات روضه حضرت را ترک نکنید با جلسه روضه حضرت تعصبی و مداوم برخورد کنید.

 

وی با تاکید بر اینکه روضه‌های هفتگی برگزار کنید، اظهار کرد: این مناسک دینی ما نگفتند که اگر در روضه امام حسین(ع) شرکت نکنید جهنم خواهید رفت، این جلسات و روضه‌خوانی‌ها عرصه عشق است هر کس دوست دارد در آن شرکت می‌کند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان با استناد به روایتی از امام صادق(ع) گفت: روز قیامت درباره نعمت خوردن و پوشیدن حلال از شما سوال نمی‌کنند بلکه از نعمت ولایت اهل بیت(ع) سوال می‌کند که با آن چه کردید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه  خداوند انسان را خلق کرده و خود را موظف می‌داند که به او نعمت دهد برای نعمات خود هم هزینه نکرده است، اضافه کرد: اما خداوند در کوچه بنی‌هاشم و گودی قتلگاه با دادن اولیاء خود هزینه کرد بنابراین روز قیامت از نعمت محبت امام حسین(ع) سوال خواهد کرد.

 

وی افزود: اشک و گریه نعمت بزرگ الهی برای شرکت‌کنندگان در روضه امام حسین(ع) است بنابراین روضه امام حسین(ع) را ترک نکنید، نگذاریم در زندگی ما برنامه هفتگی روضه امام حسین(ع) ترک شود به خصوص بانوان که فراقت بیشتری دارند به این امر بیشتر توجه کنند حضرت زهرا(س) برای حمزه سیدالشهدا(ع) روضه هفتگی برگزار می‌کردند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان ادامه داد: برای ذکر اهل‌بیت(ع) در جلسات روضه آنها شرکت کنید و کتاب‌های تاریخ به خصوص کتاب تاریخ علامه عسگری بسیار فوق‌العاده و خاص است را مطالعه کنید.  کتاب‌های تاریخی اهل‌بیت(ع) را بخوانید غرق آن خواهید شد، کتاب‌هایی از زندگی امیرمومنان امام علی(ع) به نام «فروغ ولایت» آیت‌الله سبحانی را بخوانید و با آن از زندگی خود لذت ببرید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه درباره پاداش ذکر، گفت: در این زمینه روایات و آیات فراوانی است که ذکر ابتدا از مذکور شروع می‌شود، وقتی شما به ذکر خدا مشغول هستید خدا به ذکر شما مشغول است به یاد امام زمان(عج) باشید او به یاد شما است.

 

وی در ادامه بیان کرد:‌ روزی ابان ابن زیاد به امام رضا(ع) عرضه داشت: برای من و خانواده من دعا کنید، حضرت فرمودند به خدا قسم شب و روز شما جلوی چشم ما هستید چگونه فکر می‌کنید ما شما را فراموش کنیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با استناد به روایت دیگری خاطرنشان کرد: عمل کنید خدا، پیامبر(ص) و مومنان عمل شما را می‌بینند، هر زمان ذکر ائمه هدی(ع) را داشتید خوشحال باشید.

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت امام رضا ع مسجد پیاده روی اربعین ماه صفر اربعین حسینی نماز جمعه عزاداری سالروز شهادت امام رضا ع امام رضا ع روضه هفتگی روضه امام حسین سبک زندگی منتظرانه حجت الاسلام پناهیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۱۳۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده امروز -دوشنبه دهم اردیبهشت- در نشست با محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: در حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) رشد خوبی داشته و در آخرین رتبه‌بندی تایمز این دانشگاه رتبه سوم دانشگاه‌های جامع کشور و رتبه نهم دانشگاه‌های کل کشور را کسب کرده است.

وی افزود: در حوزه دانشگاه‌های قاره آسیا نیز دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) در رتبه‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ قرار دارد که رتبه‌بندی دقیق آن نیز به زودی اعلام خواهد شد و این رتبه در طول دوران فعالیت این دانشگاه کم‌نظیر بوده است.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی رشد خوبی در جذب دانشجویان خارجی و تنوع رشته‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی در اتحادیه مختلف علمی به ویژه شبکه آموزشی اروپایی اراسموس، کشورهای جاده ابریشم، اتحادیه خزر و اتحادیه کشورهای اسلامی فعال شدیم. برای نمونه بخش دانشجویی اتحادیه کشورهای خزر را به عهده گرفتیم.

قاسم‌زاده از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۱ نفر دانشمند یک‌درصدی (جزو یک‌درصد دانشمندان برتر جهان) در این دانشگاه داریم که چند نفر از مدیران نیز جزو همین دانشمندان یک‌درصدی هستند، همچنین در جایزه ملی ثریا در چهار رشته و حوزه جوایز به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) رسید.

وی با اشاره به طراحی و اجرای برنامه تحول پژوهشی و علمی در این دانشگاه ادامه داد: در حوزه‌های توسعه کشاورزی کم‌آب‌بر، فلزات غیرکانی و شیشه، چشمه نور (شتابگرها)، ایران‌شناسی، هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو مأموریت‌های ملی ویژه به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی واگذار شده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از کسب رتبه دوم کشوری توسط تیم رباتیک این دانشگاه خبر داد و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۰ رشته آموزشی و علمی جدید در این دانشگاه راه‌اندازی شده که عمده آنها در سطح ارشد و دکتری قرار دارند. رشته‌های شتابگر ذرات و علم داده‌ها هم از رشته‌های انحصاری دانشگاه به حساب می‌آیند.

قاسم‌زاده با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) اضافه کرد: دانشگاه امام‌حسین (ع) در رتبه‌بندی جایگاه دوم دانشگاه‌های کشور را به دست آورده که افتخار ارزشمندی برای دانشگاه امام‌حسین (ع) محسوب می‌شود که دانشگاه نمونه و تراز انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام‌حسین (ع) الگوی دانشگاه‌های حکمت‌بنیان به شمار می‌رود، گفت: بازدید از دانشگاه امام‌حسین (ع) و تماشای دستاوردهای این دانشگاه در دستور کار ما قرار دارد که یکی از اردوهای دیدنی راهیان پیشرفت ما خواهد بود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اجرای طرح بانوی اسوه را از طرح‌های فرهنگی مهم این دانشگاه دانست و تاکید کرد: این طرح برای نخستین بار در سه حوزه دانشجویی، کارمندی و استادی نخستین‌بار در دانشگاه ما طراحی و به وزارت علوم ابلاغ و در نهایت اجرا شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: امسال هم برای نخستین‌بار از استادان بین‌المللی برتر تقدیر می‌کنیم که در این برنامه استاد برتر حوزه بین‌الملل را معرفی می‌کنیم تا انگیزه‌ای شود که اساتید با توجه به رسالت دانشگاه فعالیت داشته باشند.

وی از فعالیت ۴۰ استاد تمام در این دانشگاه خبر داد و گفت: در واقع ۱۸۰ نفر دانشیار داریم و بقیه اساتید ما استاد تمام به حساب می‌آیند. پیش از دولت سیزدهم ۱۳ مربی داشتیم که تعداد آنها به چهار نفر کاهش یافته است.

کد خبر 749049

دیگر خبرها

  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • دستان هنرآفرین دانش‌آموزی
  • تجهیز بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان هشترود به دستگا‌های جدید
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • فیلم کوتاه، زبان مختص خود را دارد/ «قضاوت» برآمده از تجربه زیسته
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت